Haber

ATO Meclisi deprem gündemiyle olağanüstü toplandı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası yapılan çalışmaları ve bundan sonra atılacak adımları değerlendirmek üzere harika bir şekilde toplandı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, ATO Meclisi’nin olağanüstü toplantısında merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem sonrası gelişmeler değerlendirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı ve ATO Meclis Üyesi Rifat Hisarcıklıoğlu, koordineli yardımın bölgenin en değerli ayağı olduğunu belirtti.

Türkiye’de oda ve borsaların büyük bir gayretle yardım malzemelerini toplamaya devam ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Dün akşam itibarıyla 160 tır malzeme yola çıktı. Yardımlar bilinçli yapılmalı. Ne gerekiyorsa göndermemiz gerekiyor. ihtiyaç listesine göre bunu. Asıl imtihanımız bu süreç geçtikten sonra başlayacak. Millet olarak dayanışmaya ihtiyacımız olacak.” değerlendirmesini yaptı.

“Üyelerimiz deprem sonrası teyakkuzda oldu”

Baran ayrıca İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum İdaresi (AFAD), Ankara Valiliği, TOBB, ATO Meclis ve heyet üyeleri ile ATO üyelerinin bireysel ve ortaklaşa yaptıkları yardımlar hakkında da bilgi verdi.

ATO üyelerinin deprem bölgesine yoğun bir yardım talebi olduğunu vurgulayan Baran, şunları kaydetti:

“Böyle bir afetin yaraları ancak birlik ve beraberlikle sarılır. Gözümüz, kulağımız, kalbimiz deprem bölgesinde. Aklımız bundan sonra ne yapabiliriz. Hemen ardından meclis ve komisyon üyelerimiz teyakkuz halindeydi. Bugün olağanüstü bir toplantıda toplandık. Gücümüzü birleştirerek yaraları sarmak istiyoruz.”

yardım seferberliği

Açıklamada, ATO’nun deprem bölgesine yönelik çalışmaları şöyle özetlendi:

“ATO, Malatya ve Kahramanmaraş’ta 2 bin metrekarelik ısıtma, aydınlatma sistemleri ve jeneratörlerle çadır kuracak.

Ankara’daki otellerin yatak kapasitesinin yüzde 5’i deprem bölgesinden gelen vatandaşlara ayrıldı. Yaklaşık 4 bin olan bu odalara ek olarak, depremzedeler için misafirhane ve yurtların da bulunduğu yaklaşık 8 bin oda tahsis edilecek.

Deprem bölgesinden gelen vatandaşlar için hayırseverler tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen konutlar, yine hayırseverler tarafından döşenecek.

Depremden etkilenen Kahramanmaraş, İskenderun, Hatay, Malatya, Adana, Gaziantep, Diyarbakır ve Adıyaman’da portatif mutfaklar kurularak sıcak yemek dağıtımına başlandı. Günde toplam 20 bin kişiye hizmet verebilen portatif mutfaklar, ihtiyaç duyulan bölgelere taşınarak depremden etkilenen vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Bölgenin ihtiyacı için 2 tanker akaryakıt ve 60 jeneratör gönderildi.

Bölgeye çok sayıda iş makinesi, beton matkapları ve demir kesiciler de teslim edildi.

Bölgeye bebek maması, süt, çocuk bezi, gıda malzemeleri, su, yatak, yorgan, battaniye, ısıtıcı, mont, mont, ayakkabı, giysi ve hijyen malzemelerinin bulunduğu 16 TIR sevk edildi.

Bölgeye yardımların kademeli olarak gönderilmeye devam edildiği belirtilirken, hazırlanan gıda ve ihtiyaç malzemelerini taşıyan yardım TIR’ı da uğurlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu