Haber

Pakistan Anayasa Mahkemesi: İmran Han derhal serbest bırakılmalı

Geo News televizyonuna göre, Anayasa Mahkemesi Pakistan Adalet Hareketi Partisi’nin (PTI) Khan’ın tutuklanmasına karşı yaptığı itirazı değerlendirdi.

Mahkeme, Khan’ın tutuklanmasına karar verdi ” yasadışıBir an önce tahliye edilmesine ve tahliye edilmesine karar verildi.

Yargıtay Lideri Omar Cet Bandial, Khan’a, yargılandığı davaların duruşmalarına katılmak üzere yarın İslamabad Yüksek Mahkemesi’ne gitmesini ve başkentteki Polis Konukevinde kalmasını söyledi. misafir olarak“Kalmasını emretti.

Khan’dan toplumda barış için hükümetle diyalog başlatmasını isteyen Bandial, PTI lideri siyasi muhaliflerini sevmese de bunun yapılması gerektiğini belirtti.

Bandial, Han’ı korumanın hükümetin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

İMRAN HAN’DAN “ÖZGÜR VE ADİL SEÇİM” İSTEĞİ

Eski Başbakan Han ise mahkemede yaptığı açıklamada ülkede can kaybı istemediğini söyledi. Sadece özgür ve adil seçimler istiyorum.” söz konusu.

Khan, destekçilerinden barışçıl kalmalarını, şiddet ve kundakçılıktan kaçınmalarını ve kamu ve özel mülke saldırmamalarını talep etti.

PAKİSTAN’DAKİ OLAYLAR

9 Mayıs’ta İmran Han’ın tutuklanmasının ardından başlayan gösterilerde 9 protestocu hayatını kaybetti.

Pakistan’da 10 Nisan 2022’de parlamentoda yapılan güvenoylamasında 174″ HAYIR“İmran Han’ın hükümeti oylamayla düştü.

Ülkede üç dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan 2022’de TBMM’de yapılan seçimde 174 oyla salt çoğunlukla başbakan seçildi.

Khan, koalisyon hükümetinin erken seçim ilan etmemesi gerekçesiyle 28 Ekim 2022’de Lahor’dan İslamabad’a yürüyüş başlattı.

Khan, 3 Kasım 2022’de Wazirabad’da konvoyuna ateş açılması sonucu iki bacağından yaralandı. Saldırıda bir kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

8 Mayıs’ta Pakistan ordusu, eski Başbakan İmran Khan’ın kendisine yönelik suikastın arkasında üst düzey bir istihbarat görevlisinin olduğu yönündeki iddialarını “sorumsuz ve asılsız” olarak nitelendirdi.

Han, 9 Mayıs’ta Ulusal Sorumluluk Bürosunda ( NAB) kararıyla tutuklandı.

Söz konusu gelişme, Khan’ın üst düzey bir istihbarat yetkilisini kendisine yönelik suikast girişiminin arkasında olmakla suçlamasının ardından geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu